Trip Advisor: Abra Havn er verdens 6. beste familiehotell

 /  Kristiansand Dyrepark

Verdens hotellgjester har talt: I årets kåring fra Trip Advisor er sjørøverhotellet Abra Havn i Dyreparken det 6. beste familiehotellet i verden.

På Trip Advisors offisielle liste tar Abra Havn et solid jafs oppover på flere lister. Hør bare:

  • 6. beste familiehotell i verden.
  • 2. beste familiehotell i Europa

I tillegg troner Abra Havn øverst på den nasjonale listen over hoteller med «Best service». Thon Hotel Rosekrantz i Bergen innehar andreplassen på servicelisten i Norge, mens det lille Walaker Hotell i Luster i Sogn får bronseplass.

Men blant samtlige familiehoteller i verden er altså Abra Havn plassert på en suveren sjetteplass i Familie-kategorien. Førsteplassen innehas av Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel i Syd-Tyrol ved grensen til Østerrike. Videre finner vi hoteller fra Vietnam, Brasil, California og Costa Rica, før altså et sjørøverhotell i Norge dukker opp på sjetteplass.

På listen over de beste familiehotellene i verden er det ingen andre hoteller fra Skandinavia, men et par hoteller fra Tyskland, Den dominikanske republikk, Australia, New York og Mexico bl.a. – og først på 25. plass kommer det første hotellet fra Dubai.

Abra Havn ble åpnet i 2012, og er en tematisert hotellandsby i sjørøverstil. Landsbyen eies og driftes av Dyreparken-konsernet, og består av til sammen 171 leiligheter som gjester kan få leie når Kaptein Sabeltann og hans menn er på tokt. Her er alt fra små sjarmerende toroms sjørøverkåker til mer romslige leiligheter som for eksempel Heksa Miriams Hus. Kaptein Sabeltanns egen suite er blant de mest populære leilighetene, den er på det nærmeste fullbooket for juli, allerede i januar.

Abra Havns direktør Wenche Munkelien trodde nesten ikke det hun så da Trip Advisor-tallene ble offentliggjort i dag.

  • -Vi har scoret høyt på Trip Advisor tidligere også, men dette topper alt. Jeg er kjempestolt over det vi har fått til, og ikke minst over alle de fantastiske medarbeiderne våre, sier hun.
  • -Gjennom hele året får vi en strøm av positive tilbakemeldinger fra gjestene som bor her. Men med en slik attest som dette får vi håpe at vi kan trekke enda flere gjester fra utlandet.

Link til Trip Advisors «Travellers Awards»:

https://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels-cFamily