Tre surikatunger født i Dyreparken.

 /  Kristiansand Dyrepark

Paring ved første møte gav tre surikatunger

I mai kom en ung surikathann (1 år) fra Aalborg Zoo i Danmark til Dyreparken. Han ble satt sammen med en av hunnene våre for å starte en ny flokk. De to surikatene fant raskt tonen da de ble satt sammen første gangen.

- Det første møtet gikk veldig fint. De fant raskt tonen, og begynte å pare med en gang de ble satt sammen, kan dyrepasser Olav Aasland fortelle. - Det er veldig gøy å se at dette har resultert i unger, og det går fint med hele den nye flokken.

Surikatene går drektige i 11 uker og hunnen føder to til fem unger. Ungene veier rundt 30 gram ved fødselen, og åpner øynene og ørene etter ca. to uker. Ungene drikker melk til de er rundt to måneder gamle, og blir først kjønnsmodne ved ettårs alderen.

Surikater er små rovdyr fra sørlige deler av Afrika. De er sosiale dyr som lever sammen i flokker på opptil 30 dyr. Hver flokk består gjerne av to-tre familier. Hunnene er ofte større enn hannene, og dominerer over dem. Surikatene graver lange ganger i jorda.

Når surikatene leter etter mat er det alltid minst én surikat som står vakt etter tur for å speide etter farer. Vakten står oppreist på bakbeina på et høyt sted, for eksempel på små hauger, steiner eller i busker, og speider. Dersom de ser noe truende, gir vakten signal til de andre i flokken om å gjemme seg.

Bilder og filmer:

https://www.dropbox.com/sh/fnc731qoowecgmh/AACG4sWfwYGPcEOGkhNGx2RRa?dl=0

Surikat_1 viser film før fødsel.

Surikat_2 viser ungene etter fødsel (4 dager gamle)

Kan benyttes vederlagsfritt og krediteres Dyreparken.


Kontaktperson

Olav Aasland, dyrepasser: 970 59 866

Med vennlig hilsen,

Christine Berhus / Kommunikasjonsrådgiver

Dyreparken - Parker og overnatting

4609 Kardemomme by / tlf. (+47) 906 88 828

christine@dyreparken.no / dyreparken.no