Ticket Privatresor förvärvar Charter.se

Ticket är Nordens största privatresebyråkedja. Företaget är inne i en stark tillväxtfas och har som ett led i en långsiktig satsning förvärvat prisjämförelsesidan Charter.se från Flightmate AB, som bland annat driver Flygresor.se. Genom detta flyttar Ticket fram sin position inom chartersegmentet ytterligare.

Ticket har under lång tid varit starka inom charterresor både i butik och på hemsidan Ticket.se. I och med förvärvet av Charter.se så kommer Ticket kunna komplettera sitt kunderbjudande och nå ut till nya kundgrupper.

  • Vi har under de senaste åren haft en stark organisk tillväxt online, både inom charter och inom flygbaserad försäljning. Uppköpet ger oss mycket bra förutsättningar framåt för att fortsätta vår utveckling inom chartersegmentet online, säger Pelle Svensson, chef för Online hos Ticket.
  • Flightmate är glada att en stark aktör inom charterområdet vill förvärva och driva Charter.se vidare. Vi renodlar nu vår verksamhet och fokuserar på prisjämförelser för flygresor och våra snabbt växande tjänster utomlands, säger Mattias Nyman, vd för Flightmate AB.

Under de senaste åren har Ticket ökat både försäljning och resultat. Försäljningen online har ökat både i Sverige och i Norge, där Ticket bedriver försäljning både i butik och online, och på de renodlade onlinemarknaderna Danmark, Finland och Tyskland. I och med detta förvärv satsar nu Ticket på att växa ytterligare inom chartersegmentet online. Genom att återanvända Tickets djupa kompetens och långa erfarenhet inom charterresor både i butiksledet och online kommer Charter.se utvecklas och optimeras för att förbättra användarvänligheten för kunderna.

I samband med förvärvet av Charter.se så köper Ticket även domänerna Charter.no och Charter.dk. Satsningen kommer primärt att fokusera på de svenska och norska marknaderna, men planeras redan nu att på sikt även inkludera Danmark.

Ticket är Nordens största privatresebyråkedja och erbjuder resor från samtliga ledande charter- och researrangörer, kryssningsrederier samt flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. I Sverige och Norge bedrivs verksamheten genom en omnikanalstrategi där försäljningen sker både via 71 butiker, via telefon och online via ticket.se samt ticket.no. Den renodlade onlineverksamheten bedrivs idag med nio sajter i fem länder under två olika varumärken; Ticket och Airngo.

För mer information kontakta: Pelle Svensson Chef Online Ticket Privatresor pelle.svensson@ticket.se, 070-670 12 39

Katarina Daniels PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kristoffer Rengfors Chief Marketing Officer Flygresor.se kristoffer@flygresor.se, 070-318 67 70