Ticket är Sveriges bästa OTA-resesajt

Det första Wilhelmina Skoghpriset har delats ut. I kategorin bästa resesajt OTA (onlineresebyrå) vann Ticket.  "Vi vill vara enkla och användarvänliga", säger Online-chefen Pelle Svensson. 

Det är tuff konkurrens i kategorin. Hela tolv sajter fick ihop rätt mängd svar för att bli nominerade. Men bara en sajt når över 7 i samlat betyg.

– Vi vill vara enkla och användarvänliga. Vi har en omnikanalstrategi, vi vill inte bara driva till konvertering i form av köp online. Det är lika viktigt att få in människor i våra butiker, säger Pelle Svensson.

– Vi vill hålla våra kunder i handen och ringer gärna upp inom 60 sekunder om människor lämnar sitt telefonnummer på sajten, säger Pelle Svensson. Han har arbetat på bolaget i sju år och berättar att bolaget har en mängd sajter, men att alla har samma bas.

– Funkar något bra på ett ställe kan vi snabbt ha det på alla.

Under ord som användarvänlighet och enkelhet finns ett system under huven som letar upp de billigaste och bästa resorna. Ticket har ingen app, istället är sidan anpassad till mobilläsare.

Priset är ett resultat av Resegeometri/Nordic Benchs årliga mätning Svensk Privatresebarometern. Undersökningen ställer bland annat frågan ”Har du erfarenhet av någon av nedanstående bokningssajter?”  (respondenten klickar för de sajter som stämmer). I en följande fråga anger man ”Vad är utmärkande för en bra bokningssajt enligt dig?”, se diagram nedan. Det som är viktigast är alltså ”Tydlig information om pris och innehåll”, ”Inga överraskande tillägg” och ”Användarvänlighet”.

I det avslutande steget får respondenten bedöma de sajter han/hon säger sig ha erfarenhet av ”Hur pass väl uppfyller dessa sajter dina kriterier för en bra bokningssajt?”. Detta på en elvagradig skala 0-10.

Resultaten summeras för respektive sajt vilket ger ett indextal som underlag för ranking.

Resegeometri/Nordic Bench är en oberoende part som förmedlar ”konsumentinformation” till de som ska boka en resa samt förmedla kunduppfattningar till sajtägarna så att de ska kunna förbättra sin sajt.