Rekordresultat för Ticket Privatresor

Trots oro i världen gjorde Ticket Privatresor sitt bästa resultat någonsin under 2016.  Rörelseresultatet blev 75,7 miljoner kronor (63,0). Samtidigt fortsatte resebyråkedjan att ta marknadsandelar och växa såväl online som i butik. Försäljningen ökade med 8 procent till 5 759 msek (5 326).

-Jag är mycket stolt över att vi återigen lyckats göra ett rekordresultat och i fjol nådde den högsta omsättningen någonsin. Det är tack vare våra kompetenta och engagerade medarbetare som vi gång på gång lyckas överträffa alla förväntningar och ta marknadsandelar, säger Katarina Sjögren Petrini, koncernchef för Ticket Privatresor.

 Försäljningen i Sverige, företagets största marknad, ökade med 5 procent jämfört med 2015. Det kan jämföras med Svenska Resebyråföreningens (SRF) statistik över privatreseförsäljningen genom resebyråer, inklusive renodlade onlineresebyråer, som visade en försäljningsökning på 3 procent. Även i Norge fortsätter Ticket sin framgångsrika resa och försäljningen ökade med 9 procent jämfört med i fjol.

 Ticket har under året fortsatt sin offensiva satsning på omnikanalstrategin i butik, telefon och online i Sverige och Norge.

- Att våra resebutiker servar alla våra kunder och att de får samma service oavsett bokningskanal bidrar till vår lönsamma tillväxt. Onlinetillväxten ger butikerna nya kundströmmar samtidigt som vi ser att fler onlinekunder väljer Ticket tack vare den höga service kunderna får av våra duktiga resesäljare och vår stora tillgänglighet, säger Katarina Sjögren Petrini, koncernchef för Ticket Privatresor.

Under året lanserades TicketBonus, som är en kundklubb som innebär att medlemmarna får bonus på sina resor och erhåller exklusiva erbjudanden. Ticket har även under året gjort investeringar i såväl butiksnät som webbplatser. Webbplatserna har utvecklats avseende användarvänlighet, funktionalitet samt optimering och marknadsföring. Satsningen på varumärket Airngo i Norden samt i Tyskland har också slagit väl ut. Allt detta har bidragit till att Ticket Privatresors onlineförsäljning ökade med 20 procent jämfört med föregående år.

Under 2017 har Ticket fortsatt med sin lönsamma tillväxt. Vårens ostadiga väder har bidragit till att försäljningen ökat jämfört med i fjol.   

- Sol och värme är viktigt för svenskarna och det är tydligt att många vill säkra upp med några varma veckor utomlands i sommar, säger Katarina Sjögren Petrini.

För mer information kontakta

Karin Starkman Ahlstedt PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor karin.ahlstedt@ticket.se  070 735 63 08

Katarina Sjögren Petrini, VD och koncernchef, Ticket Privatresor katarina.petrini@ticket.se  070 567 51 73