På söndag går första skidflyget till Sälens nya flygplats från Göteborg

 /  Braathens Regional Airlines

Nästan alla nedfarter är öppna i både Sälen och norska Trysil med snödjup i backarna upp till 90 centimeter. Flygtiden från Göteborg är 1 timma och 15 minuter och alla flygresor är alltid klimatkompenserade. De som önskar kan välja Miljö Class, som inkluderar fossilfritt biobränsle.

En enkel resa till Sälen kan hittas från 498 kronor och tur-och-retur-biljetter Göteborg-Sälen startar från 1411 kronor för en vuxen.

Det blir avgångar på söndagar klockan 14.10 från Göteborg. Och från Sälen till Göteborg går flyget på söndagar klockan 19.15. Det är även möjligt att flyga via Bromma på torsdagar och söndagar.

Första avgången till Sälen görs nu på söndag 26 januari och sista flygavgången för vintersäsongen är planerad till 29 mars. Blir efterfrågan stor, finns möjlighet att sätta in extra avgångar.

Eftersom den nya flygplatsen i Sälen nästan ligger på den norska gränsen, är det nära till den norska skidorten Trysil, dit det även går skidbussar direkt från flygplatsen.

Från och till Sälens flygplats finns busstransport med korta restider: Hundfjället: 10 min, Tandådalen: 15 min, Stöten: 18 min, Högfjället: 20 min, Lindvallen: 25 min, Kläppen: 45 min, Norska Trysil: 40 min. Buss bokas separat via Sälenbuss.

Det är även möjligt att boka hundspann som transport från och till flygplatsen för de som önskar. Med tio Alaskian Huskies och en förare per släde tar det cirka 45-60 minuter till Hundfjället, Tandådalen och Högfjället. Varma kläder får lånas vid ankomst. Läs mer på www.flygbra.se/salen

Via BRAs sajt går det även att boka hyrbil som väntar på flygplatsen när man kommer fram.

Flygningarna genomförs främst med BRAs moderna och klimateffektiva propellerflygplan från ATR med plats för 72 passagerare. Alla utsläpp från BRA klimatkompenseras alltid av flygbolaget utan extra kostnad för passagerarna. De som önskar kan välja att boka BRA Miljö Class som inkluderar fossilfritt biobränsle.

BRA flyger i vinter till Sälen från Göteborg, Stockholm Bromma, Malmö, Ängelholm och Växjö.