Fra Havila Kystruten til Escape Travel

Tor Johan Pedersen blir ny leder i Escape Travel AS i Norge 21. august 2023. Tor Johan kommer fra stillingen som salgs- og markedsdirektør i Havila Kystruten. En rolle han har hatt siden selskapets oppstart i 2018. I Havila har han hatt overordnet ansvar for salg, marked og kundeservice.

Før det var han fagansvarlig for cruise i Innovasjon Norge/Visit Norway i seks år. Fra 2008 til 2012 var han gründer og øverste leder i Wondercruises - en cruisearrangør som ble solgt til reisearrangøren TUI. Fra 1999 til 2008 var han salgssjef i Royal Caribbean Cruise Line med ansvar for Norge, Danmark og Island - i dag en av Escapes største samarbeidspartnere innen cruise.

Vi er glade for å få Tor Johan på plass med sin lange erfaring fra norsk og internasjonalt reiseliv. Han har jobbet i reiselivsbransjen siden 1993. Den gang solgte han blant annet Saga Solreiser sine charterturer der Braganza-eier Per G. Braathen var øverste leder. Tor Johan har rett erfaring og kjenner reisebransjen meget godt fra en rekke ulike roller sier Grosvold

Escape er en av Norges største ruteflybaserte reisearrangører og skreddersyr reiser innen elvecruise, cruise, sport, temareiser og firmaturer. Cruise.no og Carpe Diem, reisearrangøren for deg som reiser alene, men som ønsker å reise sammen med andre inngår også i Escape.

I 2022 var omsetning i Escape Travel 312 millioner kroner og EBITDA-resultatet 12,3 millioner. Innsalget for 2023 så langt i år er 35 prosent over nivået første uken av juni i 2022. Selskapet har 50 ansatte og inngår i Escape Travel Group som er en del av Braganza-konsernet som også eier Dyreparken i Kristiansand, reisebyråkjeden Ticket og flyselskapet BRA. Escape Travel Group består av Escape i Norge og Sverige, Escapeaway som selger fly og hotell via nettet og Indre Østfold Reisebyrå, spesialist innen sportsreiser. Gruppen omsatte for 725 millioner kroner i 2022.

Kontaktinfo:

Tor Johan Pedersen

913 85 700