Flygbolaget BRA tillbaka i Ronneby!

 /  Braathens Regional Airlines

Måndagen den 6 september är det efterlängtad premiär för flygbolaget BRA’s linje mellan Ronneby och Bromma – Stockholms cityflygplats.

Det känns fantastiskt roligt att vi nu är tillbaka i Ronneby och Blekinge och vi ser fram emot att hälsa både nya och gamla kunder välkomna ombord igen, säger BRA´s kommersiella chef Martin Erkenborn.

För oss på BRA är det av största vikt att finnas där för alla som har behov av att flyga. Vi ser nu att efterfrågan på inrikesresor ökar och vi öppnar därför upp fler linjer för att knyta samman Sverige, och på måndag är det äntligen dags att koppla samman Ronneby med Stockholms cityflygplats Bromma, fortsätter Martin Erkenborn.

Från premiären den 6 september till och med den 12 september trafikeras linjen en gång om dagen förutom lördagar. Från och med den 13 september utökas trafiken till flera dagliga avgångar måndag till fredag samt en avgång på söndagar.

- Som vi har väntat på att få välkomna BRA åter till vår flygplats och vår region. Det är viktigt för oss här i Blekinge att ha båda Stockholmsdestinationerna trafikerade, det skapar tillgänglighet som regionen så väl behöver. Det är otroligt glädjande att BRA återkommer med full kraft på Ronneby - Bromma med ett bra flygprogram framöver, nu är det upp till oss i regionen att se till så vi fyller den kapacitet som tillhandahålls – säger Flygstationschef Arri Kallonen.

Flygningarna görs med ett ungt och modernt propellerflygplan (ATR 72-600) som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Kunderna erbjuds att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade. BRA har som målsättning att vara det första fossilfria flygbolaget i världen senast år 2030, att öka biobränsleanvändningen och att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan i Sverige.