Flygbolaget BRA: BRA utökar flygningarna till och från Sälen/Trysil i vinter

 /  Braathens Regional Airlines

Flygbolaget BRA öppnar i vinter 4 linjer till och från Scandinavian Mountains Airport Sälen/Trysil. Stockholm/Bromma - Sälen, Ängelholm - Sälen, Malmö - Sälen samt Århus - Sälen. BRA bedömer att intresset för de svenska fjällen kommer vara stort även under kommande vintersäsong och hoppas att ännu fler svenskar ser fördelen med att ta flyget upp till fjällen.

BRA återstartade sin trafik under våren efter att bolaget legat i rekonstruktion. Responsen blev över all förväntan och flighterna bokades på snabbt. Sommaren har visat samma positiva trend och flygbolaget växlar nu upp inför hösten och vintern med fler avgångar både till nya och befintliga destinationer, varav Sälen/Trysil är en av de destinationer som bolaget trafikerat tidigare.

- Det känns verkligen jätteroligt att vi i vinter ökar antalet avgångar till och från Sälen och att vi även adderar två helt nya linjer i form av Malmö-Sälen och Århus-Sälen. Med dessa nya linjer möjliggör vi för våra kunder i Skåne och för de danskar som bor i regionen kring Århus att ta sig smidigt till de svenska fjällen. Väl på plats är det inte långt till skidanläggningen, säger BRA’s VD Ulrika Matsgård.

- Vi har sedan tidigare ett nära och uppskattat samarbete med BRA. De har en syn på miljöarbete som vi delar. Inför kommande säsong utökas nu detta samarbete ytterligare med inrikeslinjen Malmö-Sälen/Trysil och linjen till danska Århus, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

- Vi tror stenhårt på den danska marknaden då vi vet att det bor många skidåkarentusiaster där. Jag vet att Sälen och Trysil står högt upp på önskelistan för dem och nu får de verkligen chansen att resa hit snabbt, smidigt och enkelt för både skidåkning och fjällupplevelser, fortsätter Gunnar Lenman

Flygningarna görs med ett ungt och modernt propellerflygplan (ATR 72-600) som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Kunderna erbjuds att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade. BRA har som målsättning att vara det första fossilfria flygbolaget i världen senast år 2030, att öka biobränsleanvändningen och att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan i Sverige.

Sälen-Trysil.jpg#asset:773


BRA pressjour . Mail besvaras under kontorstid.

Tel: + 46 10 7221662

press@flygbra.se

Ulrika Matsgård VD

Tel: +46 70 699 49 49

ulrika.matsgard@flygbra.se