Fire nye geparder i Dyreparken!

 /  Kristiansand Dyrepark

Tirsdag kveld ankom fire geparder Dyreparken. Dette er stas, sier dyrepasser Olav Åsland.

Geparden er truet av utryddelse, og derfor jobber verdens dyreparker med å bevare arten. Målet for slike bevaringsprogram er å ha en sunn bestand i verdens dyreparker som en reserve for fremtiden. Dersom det er nødvendig for artens overlevelse kan dyr fra dyreparker settes ut i naturen. For noen dyr kan dyreparker være siste redning.

Det er to søskenpar som har ankommet. To søstre fra safariparken Peaugres i Frankrike, og to brødre fra Borås Dyrepark i Sverige.

Transporten gikk fint, og gepardene ankom Dyreparken samlet sent i går kveld, forteller dyrepasser Olav Åsland. De to hannene fant seg veldig godt til rette og da jeg kom til dem i morges lå de tett inntil hverandre og slappet av i halmen. De hadde spist godt også. Så det er gøy å se. De to hunnene er litt mer forsiktig, men det ser ut som de også trives godt. De virker nysgjerrige, men samtidig ganske rolige. Dette er stas altså, sier Olav.

Håper på unger

Gepardene er en del av et internasjonalt bevaringsprogram i europeiske dyreparker. Det er etter anbefaling fra programmet at Dyreparken har fått disse nye gepardene.

-Det er veldig gøy og en tillitserklæring at vi nå får inn fire nye geparder som er en del av bevaringsprogrammet. Vi håper at dette kan føre til fremtidige gepardunger i Dyreparken. I første omgang skal vi konsentrere oss om at deres første møte med Dyreparken blir så bra som mulig, sier biolog Helene Axelsen.

De nye gepardene ankom Dyreparken kl. 20.00 tirsdag 13. april.

Med de nye gepardene har Dyreparken nå totalt 7 geparder. Tre hunner og fire hanner.