Fem tigerunger er født i Dyreparken!

 /  Kristiansand Dyrepark

- Boonya har født fem tigerunger, og alt ser ut til å stå bra til med tre av fem i kullet, sier biolog Tina Haagensen, - dessverre overlevde ikke én av ungene, og en av dem ser noe svakere ut enn de andre. Årsaken til dette kjenner vi ikke til akkurat nå, men det er ikke uvanlig at slikt skjer. Det viktigste nå er at Boonya får ro og hvile til å ta seg av de tre tigerungene sine.

Endelig har det skjedd det vi har ventet på. Boonya har født fire tigerunger, og alt ser ut til å stå bra til med tre av fire i kullet, sier biolog Tina Haagensen, - dessverre overlevde ikke én av ungene. Årsaken til dette kjenner vi ikke til akkurat nå, men det er ikke uvanlig at slikt skjer. Det viktigste nå er at Boonya får ro og hvile til å ta seg av de tre tigerungene sine.

- Dette er kjempegøy! Bare 1 time før fødselen fikk hun mat, og like etterpå ble føste tigerunge født. Jeg forventet at hun skulle miste appetitten, noe som er vanlig for store kattedyr før fødsel, men det gjorde hun ikke denne gangen. Alt skjedde veldig fort, sier en lettet dyrepasser Even Grønnerø. - Det går veldig fint med mor og unger, og hun steller ungene godt.

- Dette er kjempespennende både for ansatte og våre gjester, og vi gleder oss til å følge med på hvordan det vil gå videre. Fødselen er også svært gledelig for bevaringsprogrammet som våre tigere er en del av. Tigerungene vil nå være med på å sikre en sunn bestand for sibirske tigre i fremtiden, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken B. Schjøtt.