Europeiska storstäder trendar inför höstlovet

Kanarieöarna och Thailand står orubbade i toppen för populära resmål under höstlovet 2022. Bland klassiska sol- och baddestinationer finns även en storstadslängtan bland svenska resenärer - där bland andra Barcelona, London och Paris klättrar uppåt på listan, enligt ny resestatistik från Ticket.

- Solsäkra resmål som Thailand, Teneriffa och Gran Canaria fortsätter ligga varmt om svenskarnas hjärta. Dock ser vi en tydlig trend där europeiska storstäder ökar i popularitet för höstlovet, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Bokningar till Barcelona ökar med 126 procent jämfört med innan pandemin. London ökar med 28 procent, som tar sig från sjunde till andra plats på listan. Trenden syns även bland destinationer som hamnar under 10-i-topp, som ändå gjort kraftiga ökningar. Wien gör en ökning på 60 procent, Berlin går upp med 95 procent och Gdansk med hela 333 procent.

- Vi ser en övergripande trend för både hösten och vintern om cityresornas växande popularitet. Kanske har en rastlöshet byggts upp bland svenska resenärer de senaste åren – nu vill vi upptäcka och känna stadspuls. Att London är en populär destination för höstlov är lätt att förstå. Hela familjen blir nöjda med en lång lista av sevärdheter, en utbredd restaurangscen och mängder av muséer för såväl stora som små, säger Sofia Eddelid. Utbudet av resor och hotell är fortfarande stort inför höstlovet, och än finns det bra klipp att göra, tack vare ett nytt bokningsbeteende bland svenska resenärer i spår av pandemin som Ticket har uppmärksammat.

- Svenska resenärer tenderar att boka sin resa senare och allt närmre inpå avresedatum, ett nytt beteende vi ser efter pandemin och så nu även inför höstlovsresor. Trots att vi vet att höstlovsveckorna är omåttligt populära resedatum, ser vi att bokningarna görs allt längre fram än innan pandemin, säger Sofia Eddelid.

Mest populära resmål höstlov 2022

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. London (7)
  4. Teneriffa (4)
  5. Malaga (6)
  6. New York (3)
  7. Barcelona (ny)
  8. Larnaca (8)
  9. Phuket (ny)
  10. Paris (ny

Sofia Eddelid PR och kommunikationsansvarig

Tel:

0762732348

Sofia.Eddelid@ticket.se