Escape Travel Sweden AB och Explorer Travel Scandinavia AB blir ett gemensamt bolag

Escape Travel kommer att ha 10 anställda och ledas av Jon Tormodsson, 38 år, i dag VD på Explorer Travel Scandinavia. Verksamheten kommer att ha kontor i Stockholm och Göteborg.

- Vi vill skapa en större researrangör som kan erbjuda ett bredare och attraktivare produktutbud för våra kunder. Vi vill också vara en spännande och utvecklande arbetsplats för specialister i resebranschen i såväl Stockholm som i Göteborg, säger Gunnar Grosvold, styrelseordförande i Braathens Travel Group.

Susanne Sävenholt och Jon Tormodsson startade Explorer Travel (tidigare Iceland Explorer) i Göteborg år 2007. Verksamheten är idag samlad under namnet Explorer Travel Scandinavia, och säljer resor till Island, USA, Kanada, Irland och kryssningar över hela världen.

- I och med sammanslagningen får vi närvaro i Sveriges två största städer, vilket vi länge strävat efter. Escapes lokaler på Kungsholmen är moderna, rymliga och erbjuder oss möjlighet att växa i den takt vi vill, säger Susanne Sävenholt, försäljningschef på Explorer Travel.

Escape Travel Sweden startade år 2008 och är specialister på flodkyssningar, kryssningar, safari och exklusiva tågresor.  Båda resebolagen ägs av Braathens Travel Group som är en del av investmentbolaget Braganza. Braathens Travel Group omsätter totalt 530 MSEK i Sverige, Danmark og Norge.