Christian Clemens blir ny VD för BRA - Braathens Regional Airlines

 /  Braathens Regional Airlines

När BRA lanserades i slutet av februari var det kulmen på en förändringsresa där Malmö Aviation, Sverigeflygbolagen och Braathens Regional under två år förberett sig för att möta kunderna med ett gemensamt varumärke. Med 2,2 miljoner resenärer ombord är bolaget utmanaren på den svenska inrikesmarknaden. För att leda BRA i nästa steg har styrelsen utsett Christian Clemens till ny VD.

– När vi nu går in i en ny fas är det naturligt att vi gör det med en ny ledare vid rodret. Jag är väldigt glad att Christian Clemens tackat ja till att leda BRA framåt. Hans erfarenhet och kundfokus kommer att berika vår organisation, säger Per G Braathen, ägare och styrelseordförande i BRA.

Christian Clemens har gedigen erfarenhet från resebranschen och kommer närmast från TUI-gruppen där han varit VD för Centraleuropa med bas i Tyskland. Därförinnan hade han motsvarande roll i Norden, där Fritidsresor ingår.

– Jag ser fram emot att få axla ansvaret för BRA. Det är en fin plattform jag får äran att arbeta vidare med och jag kan konstatera att den svenska inrikesmarknaden behöver en utmanare som BRA. Med snabba och enkla flygresor knyter BRA samman Sverige på Bromma flygplats och gör stor skillnad för de svenska inrikesflygresenärerna, säger Christian Clemens.

Christian Clemens tar över VD-posten i BRA den 1 september efter Anders Ehrling som fullföljt sitt uppdrag att leda koncernen under resan till BRA. Anders Ehrling tar klivet tillbaka till BRA:s styrelse.

För mer information, kontakta Emma Sandsjö, kommunikationsdirektör, 076-555 74 03 eller Anders Engzell, pressansvarig, 070 606 31 55.