Braganza starter BRAbank.

Artikkel i Dagens Naeringsliv 180609

I starten av 2017 begynte vi å planlegge en ny norsk bank. Digitale løsninger gjennom bruk av ny teknologi ble tatt i bruk for å etablere en bank med bedre tilbud til aktører innenfor reiseliv og varehandel, og til deres kunder. Vi ville også etablere oss i markedet for usikrede lån gjennom enkle kundeprosesser, grundige kredittvurderinger og tett samarbeid med etablerte låneformidlere.

I dag, halvannet år senere, lanserer vi en digital bank med de beste forutsetninger for å tilby aktører i næringslivet effektive betalingsløsninger, gjerne i kombinasjon med attraktive lojalitetsprogram. Kundene står i fokus for alle produkter vi lanserer. Enkelhet, forutsigbarhet og trygghet er nøkkelord i denne sammenheng. Gjennom samarbeid med ledende aktører innenfor fin-tech og digitale løsninger tilbyr vi moderne banktjenester innenfor kortbetaling, lån og sparing.

Tre produkter i to land fra start

BRAbank vil allerede fra de første lanseringsmånedene være til stede i Norge og i Sverige med lån, sparing og kort. Samarbeidet med det svenske flyselskapet BRA (Braathens Regional Airlines) innebærer, i første omgang, lansering av BRA Mastercard til medlemmene av deres lojalitetsprogram. Før denne lanseringen i september er vi allerede etablert med forbrukslån og sparing i begge land. Men, dette er bare begynnelsen for BRAbank. Strategiske eiere, partnere og ny lovgivning åpner opp for et stort antall nye produkter og tjenester.

Veien videre

Med et solid IT-fundament, kombinert med fleksible digitale løsninger, ligger veien åpen for en spennende fremtid for BRAbank. Banken skal utvikles gjennom analytisk tilnærming og inngående markedsforståelse. Gjennom våre strategiske eiere og samarbeidspartnere har vi distribusjonskraft og forretningsmuligheter som legger grunnlaget for en ambisiøs utviklingsplan. Når bankens erfarne og ambisiøse medarbeidere i tillegg har vist en formidabel evne til å etablere banken på ni intense måneder, ja da er det all grunn til å se lyst på fremtiden til BRAbank.

Morten Grusd  CEO

https://www.brabank.no