BRA utökar sin satsning på Gotland och börjar flyga Visby-Arlanda

 /  Braathens Regional Airlines

Den 13 december förstärker BRA sin satsning på Gotland med en linje mellan Visby och Arlanda. Linjen kommer att trafikeras två gånger per dag, måndag – fredag samt söndagar. - Den nya linjen mellan Visby och Arlanda blir ett viktigt komplement som förstärker tillgängligheten mellan Gotland och fastlandet, något som efterfrågats länge av våra kunder, säger Sakarias Ronquist som är Produkt- och intäktschef på BRA.

BRA flyger sedan många år flera linjer mellan Visby och Stockholm-Bromma, Malmö och Göteborg och ser en fortsatt stark marknadsutveckling även efter pandemin. -Vår marknadsandel ökade med 12% under september jämfört med augusti och vi flyger nu nästan två tredjedelar av alla passagerare till och från Gotland, säger Sakarias och fortsätter: -Våra kunder har efterfrågat möjligheten att även kunna flyga med oss till Stockholm-Arlanda. Delvis är det kunder som reser till och från Uppsalaområdet och delvis är det kunder som skall resa vidare från Arlanda. Det känns därför riktigt bra att vi nu har möjlighet att tillgodose denna önskan från våra gotländska resenärer.

BRA kommer att flyga denna linje två gånger per dag till Terminal 5 på Arlanda med en morgonavgång och en eftermiddagsavgång samt en kvällsavgång på söndagar. Trafikstarten blir den 13 december och linjen kommer att flygas med propellerflygplanet ATR 72-600 som är världens klimateffektivaste regionalflygplan. Linjen finns bokningsbar redan från idag 22 oktober med biljettpriser från 699 kr.

- Vi på BRA firar i år 20 år som flygbolag på Gotland och det är därför extra roligt att få välkomna våra kunder ombord på ännu en Stockholmslinje. Vi är verkligen glada över den starka passagerarutveckling vi sett sen vår återkomst efter pandemin. Vi tror och hoppas på att Visby-Arlanda ska bli ett bra komplement till vår Brommalinje säger Martin Erkenborn, Kommersiell Chef på flygbolaget BRA.

Flyglinjen Visby-Arlanda kommer mestadels, precis som Visby-Bromma, att flygas av våra gotländska kollegor. Om den starka passagerarutvecklingen håller i sig kommer vi inom kort att behöva utöka vår besättningsbas på Visby flygplats ytterligare vilket kommer leda till fler gotländska arbetstillfällen med piloter och kabinpersonal vilket känns väldigt BRA, avslutar gotlänningen Sakarias Ronquist, Produkt- och intäktschef på BRA. Våra resenärer kan på alla avgångar välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom fullt klimatkompenserade.

Tidtabell Visby till Stockholm-Arlanda med BRA

Från Visby till Arlanda

Från Arlanda till Visby

Mån

06:35 och 16:00

08:30 och 18:00

Tis

06:35 och 16:00

08:30 och 18:00

Ons

06:35 och 16:00

08:30 och 18:00

Tors

06:35 och 16:00

08:30 och 18:00

Fre

06:35 och 16:00

08:30 och 18:00

Lör

Sön

17:20

18:45