BRA tecknar nytt avtal med Heart Aerospace

 /  Braathens Regional Airlines

BRA fortsätter sitt nära samarbete med Heart Aerospace och tecknar ett Expression of Interest med en uppdatering från ES-19 till ES-30. ES-30 presenterades igår på Heart hangarday.

Vi inledde vårt samarbete redan 2019. Det har idag utvecklats till en viktig del av vår strategi att nå netto-noll för vår inrikestrafik till 2030, säger BRAs VD Ulrika Matsgård.

Heart Aerospace ES-30, är ett elektriskt regionalflygplan med kapacitet för 30 passagerare. ES-30 ersätter den tidigare modellen ES-19 med kapacitet för 19 passagerare. ES-30 har elektrisk räckvidd på 200 kilometer. Ett reservhybridsystem som drivs på bioflygbränsle installeras för att säkra kraven på reservenergi för användning vid längre flygningar som komplement till batteriet, utan negativ påverkan på batteriets räckvidd. Detta ger ES-30 en total räckvidd på 400 kilometer med 30 passagerare, och flexibilitet att flyga upp till 800 kilometer med 25 passagerare, inklusive de reserver som flygbolag enligt krav alltid har. Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA, kommer att ingå i Heart Aerospace Industry Advisory Board, där bland annat kraven för flygplanet ES-30 kommer att definieras. Hon är också projektledare för det Nordiska nätverket för Elflyg som grundats av El-flyggruppen och Heart Aerospace.

BRA Pressjour

Besvaras under kontorstid.

+ 46 10 7221662

press@flygbra.se