BRA lanserar ny direktlinje till danska Århus från Bromma

 /  Braathens Regional Airlines

BRA lanserar idag en helt ny direktlinje mellan Bromma Stockholm Airport och danska Århus, med flygstart den 7 november. Den nya linjenkommer att trafikeras 5 gånger i veckan, med goda transfermöjligheter till och från BRA´s övriga destinationer.

Vi är otroligt glada över att vi nu möjliggör direktflyg mellan Sveriges huvudstad och Danmarks nästa största stad Århus. Tack vare en ökad efterfrågan från våra kunder var beslutet att lansera en ny direktlinje mellan Århus och Bromma naturligt. Den nya linjen går helt i linje med BRA´s långsiktiga strategi om en expansion även utanför Sveriges gränser säger BRA´s kommersiella chef Martin Erkenborn.

Den 7 november lyfter det första planet från Bromma Stockholm Airport till Århus. Den nya rutten kommer att trafikeras måndag till fredag med avresa från Bromma kl 8.40 och återresa från Århus kl 10.50. Passagerare från Århus kan enkelt boka anslutningsflyg till andra destinationer såsom Umeå, Östersund eller Visby med en smidig transfer på 20 min.

BRA lanserade 2021 en direktlinje mellan Göteborg och Århus. Baserat på förändrad efterfrågan från marknaden väljer BRA nu att styra om linjen och i stället flyga direkt mellan Århus och Bromma.

Århus Airport har ett attraktivt läge med många intressanta sevärdheter runt knuten. Århus som stad är full av upplevelser inom kultur, shopping och mat och kännetecknas av sina unika och charmiga miljöer. Utöver att staden passar perfekt för en weekendresa är det även en stor studentstad som attraherar studenter från hela världen och huserar Danmarks största universitet.

Stockholm är en destination som alltid haft stor efterfrågan. Den nya linjen möjliggör utveckling av affärersrelationer mellan regionerna samt ökad turism mellan länderna, då både Stockholm och Århus är attraktiva weekendresmål. Det finns en lucka på marknaden idag och det är perfekt att BRA täpper till den genom att starta upp linjen nu när affärsresandet kommit igång och suget efter weekendresor är stort, säger Brian Worm, VD Aarhus Airport.

Det är en fantastisk nyhet att BRA lanserar en direktlinje mellan Århus och Stockholm. Sverige är en mycket viktig marknad för oss och redan idag är det många svenskar som besöker vår region. Den nya linjen från Bromma möjliggör ett smidigt och bekvämt sätt för Stockholmare att resa till Århusområdet och ta del av det rika utbud av kultur, attraktioner, vacker natur och den charmiga stämning som Århus erbjuder, säger VisitAarhus VD, Pia Lange Christensen

BRA har än så länge lanserat 16 inrikeslinjer (se www.flygbra.se/destinationer) och nu även de två första utrikeslinjerna