BRA förstärker flygplansflottan med sin första Airbus A320

 /  Braathens Regional Airlines

BRA fortsätter att växa sin flygplansflotta som planerat och i fredags landade flygbolagets nyaste flygplan i Malmö. Flygplanet är en Airbus 320. Det nya flygplanet är bolagets 19:e flygplan och kommer framför allt flyga Apollos kunder mellan Skandinavien och södra Europa.

Under våren lanserade BRA ett helt nytt affärsområde som charterflygbolag. I april i år gick den första flygningen för Ving med resenärer från regionala flygplatser runt om Skandinavien till Medelhavet, nu i oktober påbörjade BRA flygningar för Apollo. Denna strategiska flygplansleverans utgör en viktig milstolpe i företagets fortsatta tillväxtplan som charterleverantör med samma fokus på kundnöjdhet som för inrikesflyget. Passagerarna kan förvänta sig bekväma säten och en modern kabindesign som optimerar resenärernas komfort ombord.

Flygplanet med registreringsnummer SE-RGG som leasas av Macquarie Aircraft Leasing har inför flygstarten genomgått både invändig och utvändig uppdatering och kabinen har moderniserats avsevärt.

Vi är mycket glada över att välkomna vår första Airbus 320 till flygplansflottan, säger Fredrik Matseng Operativ Chef på BRA. Med detta nya flygplan kan vi erbjuda våra resenärer en behaglig flygresa med optimal komfort.

Det nya flygplanet är bolagets första Airbus 320 och bolagets 19:e flygplan. Flottan består sedan tidigare av 14 ATR 72-600 samt fyra Airbus 319. Leverans av ytterligare två Airbus 320 planeras till november.