BRA börjar flyga på Bromma igen och öppnar nu bokningen för de 10 första flyglinjerna

 /  Braathens Regional Airlines


Flygbolaget BRA har sedan pandemins utbrott haft den reguljära flygtrafiken pausad. Under året har BRA arbetat med att göra verksamheten mer kostnadseffektiv och flexibel men framförallt har man definierat en ambitiös vision när det gäller återetablering av flygtrafiken och ett hållbarare resande. Nu står det klart att BRA börjar flyga större delen av sina inrikeslinjer huvudsakligen till och från Stockholm Bromma Airport med start den 12 maj. Hemsidan är öppen för bokning.

- Det här är en dag vi har sett fram emot länge och det vet vi att våra kunder också har gjort. Många är vi som längtat efter att träffa nära och kära, resa iväg på semester och genomföra de viktigaste affärsmötena öga mot öga och nu är det äntligen dags, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på flygbolaget BRA.

Mycket pekar på att vi går mot ljusare tider och att vi framåt sommaren kommer att ha kommit långt i vaccineringen och dämpandet av smittspridningen av Corona. BRA bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt och att vi har hemestertider att se fram emot i sommar då privatresenärer kommer att komma igång med resandet. Affärsresorna bedömer man kommer att komma igång till hösten om än på en tydligt lägre nivå än före pandemin.

I maj är det flygstart av de fem största linjerna och därefter adderas linjer till sommaren och hösten.

Den 12 maj är det flygstart för fem linjer

  • Bromma-Malmö
  • Bromma-Göteborg
  • Bromma-Visby
  • Bromma-Ängelholm
  • Bromma-Umeå

Vecka 26 (28 juni-4 juli) öppnas ytterligare fem linjer

  • Bromma-Halmstad
  • Bromma-Kalmar
  • Bromma-Östersund
  • Visby-Malmö
  • Visby-Göteborg

I slutet av augusti förstärks tidtabellen och ytterligare linjer lanseras

För tidtabeller se www.flygbra.se/destinationer

- Men det är bara början! Vi kommer att öka trafiken i takt med att efterfrågan kommer tillbaka och vara flexibla och snabba med att addera linjer och avgångar för att möta kundernas behov, fortsätter Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA, och det kan handla både om fler inrikeslinjer och nya utrikeslinjer.

BRA har sedan flera år en framstående position när det gäller hållbart resande. BRA flyger moderna ATR 72-600, som är världens klimateffektivaste regionalflygplan, och erbjuder sina kunder att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är dessutom klimatkompenserade.

Nu höjer bolaget målen ytterligare med syfte att minska utsläppen ytterligare och dessutom snabbare än den tidigare målbilden att vara fossilfria till år 2030. För att uppnå det krävs flera saker men huvudsakligen ökad tillgång på biobränsle till lägre priser. Bolaget har också ambitionen om att vara det första kommersiella flygbolag som flyger elflygplan om ungefär fem år.

- Jag nöjer mig inte förrän inrikesflyget är helt fossilfritt och till och med miljöpartister är stolta över att resa med oss, säger Per G Braathen, ägare av flygbolaget. Vårt fokus är att förenkla för våra kunder att göra hållbara val för sitt resande t.ex. med fossilfria bränslen.

BRA gjorde fram till pandemins utbrott 45 000 flygningar om året på 27 linjer med Stockholm Bromma Airport som huvudflygplats. Det utgjorde ungefär 30% andel av det svenska inrikesresandet. Bolaget var punktligast i världen och hade Sveriges nöjdaste kunder enligt SKI (Svenskt Kvalitetsindex) Vidare har BRA en framstående position när det gäller hållbart resande. BRA flyger moderna bränslesnåla och klimateffektiva ATR 72-600. BRA erbjuder också sina kunder att välja MiljöClass som är en biljett där fossilt bränsle är utbytt mot biobränsle. Samtliga resor som görs med BRA är klimatkompenserade utan extra kostnad.

Kontakter

round?focus=26%2C17

Pressjour För pressförfrågningar.

Mail besvaras under kontorstid.

Tel:

010-722 16 62

press@flygbra.se

round?focus=97%2C3

Ulrika Matsgård Kommersiell chef

ulrika.matsgard@flygbra.se