20 MILLIONER SEERE I 2020 - «DYREPASSERNE» MER POPULÆRT ENN NOEN GANG

 /  Kristiansand Dyrepark

Bare i fjor ble «Dyrepasserne» sett nesten 20 millioner ganger på TV 2*, og den blir sett av mennesker i alle aldersgrupper.

-Jeg tror det handler om hvordan serien formidler nærhet og dedikasjon, og at det vi som seere får oppleve er ekte. Vi vet at dyr generelt interesserer og fascinerer våre gjester når de besøker oss, og tydeligvis er denne interessen og fascinasjonen også en del av suksessen til TV-serien, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

Dyreparkens sjefsveterinær, Rolf-Arne Ølberg supplerer:

-Det er hyggelig å se at så mange deler vår interesse for dyr og vil se hvordan vi arbeider med dyrene.

Dyreparken og de lokale produksjonsselskapene Novemberfilm og Media Service er nå klare med den 10. sesongen av den populære tv-serien.

-Det er ganske unikt at vi nå går inn i 10. sesong. Jeg hadde absolutt ikke sett for meg dette når vi startet opp i 2011. Det er gøy å oppleve at folk flest har et forhold til den fantastiske jobben dyrepasserne våre gjør, og at det blir så populært TV ut av det, sier Aamot.

Produseres lokalt

Ideen om å lage en TV-serie om dyrepasserne eksisterte i mange år frem til TV 2 kom med på laget i 2010. Allerede fra starten var det lokale produksjonsselskaper som ble engasjert til å fortelle historiene om livet i Dyreparken. Daglig leder i Media Service, Svein Tallaksen, forteller:

-Vi som står bak produksjonen er to produksjonsselskaper med base i Arendal. Media Service AS og Novemberfilm AS. Vi får lov til å være med dyrepasserne på jobb på både opp- og nedturer.

Dette er noe av grunnen til at serien har hatt så stor suksess, tror jeg. Det kan ikke bare være solskinn. Stort sett rekrutterer vi staben fra film- og TV-miljøet i distriktet. Vi har en hovedfotograf som jobber i Parken hver dag i 4 måneder. Vi starter opptakene allerede i april. Opptakene sendes så til Arendal der det jobber fire klippere og en regissør som syr sammen programmene. Stort sett har sesongene premiere i slutten av februar. På det mest hektiske er vi 10 personer involvert i produksjonen. Dette har betydd mye for kompetansebyggingen innen film- og TV-miljøet på Sørlandet. Det er utrolig at vi har produsert Dyrepasserne i 10 år allerede, men dette er jo noe av det morsomste man kan drive med, ikke så rart at tiden flyr, avslutter Tallaksen.

Hovedfotograf på serien er kristiansanderen Espen Oscar Olsen. Han har også vært med fra starten og filmer, i tillegg til Dyrepasserne, også på serier som Farmen og 71 grader nord:

-Det er utrolig gøy å få jobbe så tett på dyrepasserne og dyrene, og følge deres hverdag i Dyreparken. Det er mange historier å fortelle. Dyrene er ikke alltid like lett å kontrollere og dette gjør jobben min enda mer utfordrende.

I den premiereklare 10. sesongen får vi se Julius male til inntekt for TV-aksjonen, vi blir tatt med på den rørende historien om geparden Kimani og dyrepasser Olav, og vi får se hvordan Dyreparken jobber med bevaring og, selvsagt, det daglige stellet av dyrene og utfordringene dette tidvis byr på. Sesongen avsluttes med en episode som oppsummerer de 10 årene som har gått.

Sesongpremieren er på TV 2 lørdag kl.19. Serien publiseres også gratis på Dyreparkens YouTube- kanal.

Kontaktpersoner:

Dyreparken: Administerende direktør Per Arnstein Aamot - 970 59 723

Sjefsveterinær Rolf-Arne Ølberg - 970 59 860

Media Service: Produsent Svein Tallaksen - 907 61 110

Hovedfotograf Espen Oscar Olsen - 911 02 031